Et fortjent slag i ansiktet


Denne historien handler om Hjelset asylmottak i Molde. Den er parallell til de fleste andre asylmottaksetableringer i Norge.

Da Molde skulle få sitt første asylmottak høsten 1998 ble det, paradoksalt nok, plassert i husene som i forrige århundre ble brukt til psykriatisk sykehus – på folkemunne kalt asylet…

Kritikken var stor, fra naboer, fra folk som aldri hadde vært der, fra politiske kort-tenkere og fra rasister som dekker seg bak «edle motiver».

I helgen var det stor fest på Hjelset asylmottak.

-Det har vært en entydig positiv erfaring med asylmottaket å Hjelset, sier lederen for mottaket, Frode Erlandsen. #mce_temp_url#

Dèt er vel å dra det litt langt. Familier med sju-åtte medlemmer må nøye seg med ettromsleilighet og felleskjøkken med mange andre familier. Svært uverdige forhold. Ja, jeg har vært der og sett. Men for lokalbefolkningen, fra rasistene, fra kort-tenkerne har det vært stille. Muse stille. De bommet på kritikken – igjen. Kanskje de kunne brukt kreftene på å hjelpe asylantene til et bedre liv i Norge. Og til bedre boforhold på Hjelset Asylmottak.

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i Norgesferie, reiser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s