16 – Mister Besserwisser går ombord


Har du vært ute på sjøreise og overnattet i en gjestehavn, så har du helt sikkert møtt ham. Det er alltid en han, aldri en hun. Som vet alt, kan alt. Og som ikke nøler med å ta kommandoen i havna. I beste mening, selvsagt. Han er jo en Mr. Fixer. Kanskje. I alle fall tror han det selv. Og noe kan han, og resten juger han på seg.

Som i Eivindvik i går kveld.

Eivindvik i Gulen i går kveld. Foto: Odd Roar Lange/Toppenavnorge.no

Da vi ankom, som siste ankomne båt – og koblet oss på landstrømmen. Ikke noe imponerende anlegg, skulle det vise seg. For etter noen minutter gikk sikringen. Den ene kursen, som skulle sikre alle båter i havna strøm, holdt ikke. Fordi, i følge mister Fixer, heretter kalt mr Besserwisser,  det var noe feil med ledningene våre.

-Bare å kaste på sjøen, mente Mr Besserwisser – på lydhørt bergensk – på grensen til støeynde. Bestemt og uten å vike blikket.

Vi skiftet ledninger, prøvde – og prøvde på nytt. Tok ut Ipodladere, Mac-ladere, skrudde av lys og reduserte forbruket etter beste evne.

Mr Besserwisser dukket opp med sin ledning. Til låns. Snilt gjort. Det skal han ha. Vi plugget i kontakten. Smilte bredt i 40 sekunder. Men det hjalp ikke. Sikringen gikk – igjen og igjen.

-Det er noe feil ombord hos dere. Dere må få sjekket det. Det er livsfarlig, slo Besserwisser fast. Og tok trommelen sin tilbake. Mens jeg ordnet sikringen for femte gang. Mr Besserwisser ruslet tilbake til fru Besserwisser. Eller Tutta eller Bibben eller hva Mr Besserwisser kaller henne, på tomannshånd. Så hører vi  herr Besserwisser igjen –  gjennom kalesjene til båten til herr og fru B:

Eivindvik i dag morges kl 7.00

-Kan du sjekke at varmovnene står på? Vi kan ikke fryse ombord.

Og fasiten på strømproblemet i Eivindvik åpenbarer seg: Her og Fru Besserwisser kjører flere elektriske varmeovner samtidig. Så resten av havna må koble ut all landstrøm. For det hadde de allerede gjort, de i båten foran oss. Fordi herr Besserwisser hadde allerede vært ombord der også, og slått fast at ledningene eller kontaktene deres var livsfarlige. Siden sikringen gikk – og strømmen naturligvis forsvant hos Besserwissers – da den nest sist ankomne koblet seg til litt kjærkommen ladestrøm.

Sjarmerende kystkultur på Gjestebrygga. Foto: Odd Roar Lange/Toppenavnorge.no

God sommer, herr Besserwisser. Er glad du skal nordover. For vi skal sørover:-)

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i fjord-norge, kultur, Norgesferie, reiser, reise. Bokmerk permalenken.

Ett svar til 16 – Mister Besserwisser går ombord

  1. Ulf Lægreid sier:

    Strålende OR!!! Dette var stor humor :). Skal heretter følge denne bloggen med argusøyne…siden jeg for tiden er lenket til skrivebordet….og bare kan drømme om et slikt utsvevende liv.

    Forslag: Lage karikaturer av de du møter på din vei og legge ved postene…. Vil gjerne se om mine «bilder» passer 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s