35 – Atlanterhavsveien verd millionene


Det er deilig å la seg begeistre. Slik jeg ble idag. Da jeg besøkte nye Atlanterhavsveien. 11.5 millioner kommunale spleisekroner er brukt for å bygge to bruer ved siden av de ordinære bilbruene på den fantastiske turistveien mellom Molde og Kristiansund. Og du verden, hvor vel anvendte penger det er.

Atlanterhavsveien. Foto: Odd Roar Lange/Toppenavnorge

Javisst var Atlanterhavsveien, med sine 8,2 km flotte også tidligere. Selv om jeg må inrømme at jeg syntes den var veldig kort da jeg kjørte den første gang for 20 år siden.  Men nå kan turistene stå trygt når de fisker, på de henholdsvis 80 og 100 meter lange bruene på hver side av bilveien.

Atlanterhavsveien. Den nytt og gammel møtes. Foto: Odd Roar Lange/Toppenavnorge

Og bilister, buss- og lastebilsjåfører slipper å kjøre med hjertet i halsen fordi fiskerne står 50 cm fra bilbanen. Nå mangler bare en skikkelig bra skalldyr-restaurant, a´la Cornelius på Holmen (les tidligere blogg).

Dette var virkelig en oppuntring. Håper bildene forklarer hvorfor.

Atlanterhavsveien. Foto: Odd Roar Lange/Toppenavnorge

Atlanterhavsveien. Foto: Odd Roar Lange/Toppenavnorge

Atlanterhavsveien på sykkelsetet. Foto: Odd Roar Lange/Toppenavnorge

Atlanterhavsveien. En av verdens vakreste bilturer. Foto: Odd Roar Lange/Toppenavnorge

Atlanterhavsveien. Stedet for en tur med kjæresten - og kamera. Foto: Odd Roar Lange/Toppenavnorge

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i Bilferie, fjord-norge, kultur, kunst, matogdrikke, norge, Norgesferie, reiser, reise, Romsdal, sex og samliv, Sykkelferie. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar