40 – Hvem får jobb i Trondheim? Skjønnheten eller udyret?


Har du tenkt på å søke jobb i Trondheim? Da kan det hende at du må ta en ekstra kikk i speilet før du sender søknaden. For i trønderhovedstaden kan du kun bli ansatt dersom du har utseende med deg. I alle fall på Graffi Grill & BarSolsiden senter. Jeg var sammen med familien og spiste middag der idag. God mat, formidable porsjoner og hyggelig betjening. Men litt av glansen forsvant da jeg oppdaget oppslaget på veggen der de jaktet på ekstrahjelp til spisestedet på bryggekanten.

Jobbutlysning som stinger på Graffi i Trondheim. Foto: Odd Roar Lange

For Heidi, som skal ta i mot eventuelle søknader, vil ha bilde av deg – eller meg – hvis vi søker om jobb. Utrolig gammeldags, Heidi!

Jobbutlysning med trynefaktor. Foto: Odd Roar Lange

Håper eiersselskapet Fox grill skjerper seg og fjerner utlysningen ganske fort. Så får de heller ta en ekstra kikk når eventuelle kandidater kommer til intervju. De skal nemlig ikke se bort i fra at søkere kan ha ganske mye sjarme og varme, og sørge for ganske god omsetning på Griffi selv om passbildet som sendes inn ikke faller i smak. Et lite tips, i disse feriedager.: dersom du i virkeligheten ser slik ut som du gjør på passbildet ditt, da bør du sannsynligvis oppsøke lege 🙂

Og et tips til Heidi på Graffi: Full skjerpings.

Og til meg selv: dropp søknaden, utseende holder ikke.

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i matogdrikke, mine reisetips, Norgesferie, reiser, Restaurantliv, Trondheim, vin. Bokmerk permalenken.

3 svar til 40 – Hvem får jobb i Trondheim? Skjønnheten eller udyret?

 1. Trude sier:

  Det skal jeg fortelle deg, at på 80 % av alle jobbene du søker på i Trondheim må du sende ved bilde. Det er helt idiotisk.. Men man ser jo de som jobber på Graffi da, kjekke og pene alle sammen (de ser jo like ut), men det er da ikke dermed sagt at pene folk gir den beste servicen? Det burde ikke vært lov å spørre om bilde i søknader, vi må slutte å dømme folk etter utseendet, det skjer i alle sammenhenger – men som du sier, kan de ikke «dømme» dem når de kommer på intervju da, så de i det minste får sjansen til å vise at de er et sprudlende og vinnende vesen?

 2. Helt enig. På tide at noen sier i fra. Vi vil vel ikke ha det slik?

 3. Heidi Gjerdrum, Daglig leder Graffi Grill & Bar. sier:

  Vi ønsker CV med bilde av praktiske årsaker. Når vi søker etter nye ansatte til to restauranter og en nattklubb, mottar vi ofte minimum 50-100 mails. Når man skal intervjue alle disse, samt ha de på eventuelle prøvejobbing- og opplæringvakter, har jeg erfart at det er greit å ha et ansikt å knytte alle navnene til.
  Hvis du tar en tur innom Graffi Grill & Bar både i Midtbyen og på Solsiden, tror jeg du vil erfare at vi har mange forskjellige typer ansatte, både av utseende og personlighet.
  Vi grilles!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s