41 – Toppen av hotellfrokost


I de fleste tilfeller er hotellfrokoster ikke mye å skrive hjem om. De er sjelden dårlige. Men de fleste føyer seg pent inn i rekken av andre hotellfrokoster. Fort spist, fort glemt. Det gjelder ikke frokosten på Rica Nidelven Hotel i Trondheim.

Det er topp. Rett og slett den aller beste, av veldig mange, jeg har spist i Norge. Hvor ellers står tre-fire kokker klare til å hjelpe deg med tilberedingen for å lage en frokost a la carte?

Frokostkokken på plass.

En barista til å skaffe deg frokostkaffen.

Klart for frokostkaffe.

Posjerte egg er det veldig lenge siden jeg har fått til frokost. Likeså den perfekte røkte Vegalaksen m.v.m.m. (med veldig mye mer).

Da hotelldirektør Bjarte Gjerde
fikk bygd og åpnet hotellet i 2003 la han sin ære i å kunne lage en bunnsolid frokostopplevelse. På sett og vis gikk han litt bak ryggen på Rica-ledelsen da han startet frokost-suksesen.  Og dannet samtidig det en må kunne betrakte som en egen frokost-skole innen kjeden. For frokosten ble en dundrende suksess, og hotellet har vunnet de fem siste «årets hotellfrokost-kåringer» i Norge.  Fortsetter de sånn, vinner de de også de fem neste.

To tomater gikk over en vei, så kom...en glad frokostgjest.

I mellomtiden kan vi andre bare glede oss til natta er over, og ny frokost blir servert. For den er verd hele hotelloppholdet alene (et opphold som er positivt på enda flere måter ann bare frokostopplevelsen). Og dèt er sjelden kost i Norge.

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i matogdrikke, mine reisetips, norge, Norgesferie, reiser, Restaurantliv, Trondheim. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s