48 – Hva skal til for å lykkes med en gjestehavn?


Jeg har brukt deler av sommeren til å teste en del norske gjestehavner. En krevende men morsom jobb, og alltid lærerik. Tidligere somre har jeg gjort tilsvarende jobb for Dagbladet. I sommer er det Romsdal Budstikke i Molde som er mottaker av reportasjene.

Gjestehavntesten fortsetter. Foto: Odd Roar Lange

Og testhavnene befinner seg i avisens 11 dekningskommuner. Vi er nå ca halvveis i kåringen. Og etter at jeg har gjort mine vurderinger skal leserne gjøre sine.

Hva er det egentlig som kjenntegner en god gjestehavn:

At den skal være grei å seile inn og ut av, den skal ligge i le mot vind fra alle kanter, det skal være lett å fortøye uten at båten blir skrapet opp av skarpe bryggekanter og det må være lett å koble seg til strøm og ferskvann. På land må toalett, dusj og klesvaskemuligheter være gode – og rene. Og det bør ikke være for langt til butikk og drivstoff-fylling. Dersom det er tilrettelagte forhold på på land og personlig betjening eller vertskap – da er toppkarakteren innen rekkevidde.

Hvordan skal du finne frem til gode gjestehavner? Du kan skaffe deg noen bøker eller bruke nett. Havneguiden, Havna, og Gjestehavner er bra steder å lete. Stikk innom Nautisk Forlag og finn det du trenger dersom du vil ha bokutgavene.

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i Badeferie, fjord-norge, reise. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s