75 – Er det norsk alt som glimrer?


Ekte norske troll? Er det her de finnes?

Midt i turismen er det hyggelig å høre mange fremmede språk, oppleve ulike kulturer på besøk og ikke minst se reaksjoner på det norske levesettet og prisnivå. En kjøretur gjennom turist-Norge er en kjøretur mellom store opplevelser og fra suvenirbutikker med forbausende like suvinerer.

Made in Norway:-)

OK, navnet er selvsagt endret fra sted til sted: Hilsen fra Gol, Greatings from Flåm, Trondheim, Lom, Tønsberg eller Karterud. Mye fra de samme fabrikker. Med endret navn. Lokalt? Niks. Originalt? Niks. Dyrt: Ja.

De fleste suvenirer er ikke merket med produksjonsland. Men nysgjerrige reisereportere kikker en gang i blant på eskene som ligger stablet bak butikken. Og der avsløres det at suveneriene kommer fra samme land som de utenlandske, langveisfarende turistene. Og ikke fra Norge. Takke meg til småjentene på øya Grip utenfor Kristiansund, som plukker små skjell i fjæra, skriver «Hilsen fra Grip» med ustø hånd, og selger det til dagsturbesøkende. Flott, og ekte:-)

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i Bilferie, mine reisetips, norge, Norgesferie, reiser, reise, Restaurantliv, turisme. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s