80 – Fjellturer for dummies – unngå DNT-tabbene (som jeg har gjort)


Turistforeningen melder om besøksrekord i fjellet i somemr. Flott. Men det er ikke for amatører å dra på DNT-hytter. Her er tipsene hvordan du skal unngå å gå i fella  – slik jeg gjorde.

Ut på tur i Rondane. Foto: Odd Roar Lange

Tips nummer 1: Ikke bruk splitter ny anorakk. Da lukter det fersking lang vei, og de andre på DNT-hytta er ikke interessert i ferskinger. De vil diskutere hvor mange fjelltopper du har vært på, hvor lang tur du skal gå i morra osv.

Tips nummer 2: Les katalogen fra Skandinavisk Høyfjellsutstyr, Norrøna og Bergans m.fl. før avreise. Det blir garantert utstyrsdiskusjon i fjellet. Og da er det greit å vite mer enn forskjellen på Primus og  GPS.

Tips nummer 3: Dersom det står oppslag at det er middag kl 19.00, så vær på plass kl 19.00. Ikke kom 19.15, slik jeg gjorde sammen med ungene. For på DNT-hytter er det fellesmiddag… Jeg trodde middagsservering fra FRA kl 19.00. Og blikkene du får når du kommer 15 min for sent er knapt verd latteren du slipper løs etter at du har kommet hjem.

Tips nummer 4: Ikke start diskusjon om hunder eller ikke hunder på DNT-hytter!

Tips nr 5: (Vintertips): Ikke gå utenfor hytta for å tisse i snøen om natta. Det ser ikke så bra ut med alle de gule soloflekkene neste morgen. Tiss FØR du legger deg.

Tips nummer 6: Legg deg tidlig og sovne fort. Slik unngår du å bli holdt våken av ansre snorkere.

Tips nummer 7: Turistforeningshytter er muligens et bra sted for sjekking, siden det er mange single turgåere. Men ikke ha noen forhåpninger om sex. DNT-hyttene har dårlig isolerte vegger mellom soverommene.

Tips nummer 8: Ikke glem å levere termosen til kaffe/saft/te-påfylling kvelden i forvegen. Du får mange sure blikk og kommentarer dersom du kommer med den om morgenen (selvopplevd opptil flere ganger – jeg er nemlig en smule glemsk).

Tips nummer 9: Ikke bry deg om dem som står opp en time før deg og som er på vei ut på tur med familien på slep samtidig som du setter deg ved frokostbordet. De er deilig med rolige frokoster. Og de hyggeligste folkene sitter igjen til slutt:-)

Tips nummer 10: Disse tipsene er nesten like viktige å kunne som fjellvettreglene og DNTs pakkeliste. Følg rådene og du unngår mange problemer:-) God tur!

Ny eller gammel anorakk? Sjekk tipslista mi. Foto: Odd Roar Lange

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i matogdrikke, mine reisetips, Norgesferie, reiser, reise, Sykkelferie, turisme. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s