83 – Et kjekt spisested og nattåpen kirke


I en tidligere blogg har jeg tatt til orde for uteservering på rådhustaket i Molde. Selv om det er nærmeste nabo til Domkirka i byen. Det går utmerket godt an i hovedstaden og da bør det nok fikses i hjembyen i Bondeviks høyborg, også.

Et glimt inne fra Bacchus.

Hovedstaden har langt over 1000 spisesteder. Allikevel ender jeg stadig opp på de samme stedene når jeg skal ta en matbit i Oslo. Dagens gledelige øyeblikk stod Bacchus Spiseri ved Kirkeristen for.

Stemningsfullt på Bacchus en fredags kveld.

Enkel meny, gode råvarer, greie priser og hyggelig betjening. Så greit kan det gjøres. Maten smakte utmerket – nok en gang.

Ut mot bakgården.

Besøker du Bacchus bør du ikke ha klaustrofobi hvis du skal på toalettet. Svingtrappen ned i kjelleren er av det morsomme og svært smale slaget. Dersom det er fint vær bør du kapre et utendørsbord i bakgården mellom Domkirken og Bacchus.

Et måltid eller glass øl eller vin i hagen.

Der kan du nyte god mat og god vin. Og et nesten sakralt øyeblikk ved matbordet.

I Oslo Domkirke er det høyt under taket, bokstavelig talt. Hver fredag natt er kirken åpen. For den som trenger et stille rom, ønsker å tenne et lys for noen,  hvile beina.

Velkommen til Domkirken - også om natten.

Så stilig at de tør å tenke annerledes. Håper veldig mange benytter seg av sjansen. Kanskje før eller etter måltidet på Bacchus.

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i matogdrikke, mine reisetips, Norgesferie, reiser, reise, turisme, vin. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s