89 – Grunnstøting før ferieslutt


Jeg har tidligere hyllet Hjertøya som et av Moldes fineste feriesteder. Nå klager skyssbåtselskapet over en dårlig sesong – og avslutter rutebåtkjøringen før ferien er over. På tide at noen tar over roret og gjør Hjertøya til et profesjonelt feriemål.

Museum eller aktiv ferieøy? På tide med nye tanker for Hjertøya. Foto: Odd Roar Lange

La Molde kommune og turistdestinasjonskontoret Molde & Romsdal overta driften av båten og servicetilbudet på Hjertøya. Idag figurerer Hjertøya på flotte bilder på turistbrosjyrer o.l. Men nå er sommerøya stengt – før midten av august. Det er på tide med nye tanker og nye planer for Hjertøya.

Hjertøya - i hjertet av Molde. Nå bør det skje store forandringer på museumsøya. Foto: Odd Roar Lange

*Hjertøya bør få en godt utbygd gjestehavn med alle fasiliteter. Det må bores etter vann og strekkes strømkabel fra Reknesholmen.

*Hjertøya bør få en sjømatrestaurant tar imot feriegjester/byens fastboende i sommerhalvåret, og som brukes av firma/bryllup/runde dager etc i de øvrige månedene i året.

Hjertøya er Moldes fineste utfluktsmål. Og etterhvert som flere og flere har skaffet seg egen båt er behovet for skyssbåt blitt redusert – for mange. Men ikke for alle. Tilreisende turister får ikke leid egen båt i Molde og er derfor prisgitt skyssbåten Hjertøy som går i rute mellom Torget i Molde og Fiskerimuseet på Hjertøya. Det er disse besøkende som gir Fiskerimuseet besøk så det monner. Og den er nødvendig for at de frivillige i Hjertøyas Venner kommer seg til og fra sin vakttjeneste på kafeen.

Vil du til Hjertøya i august må du ha egen båt. Foto: Odd Roar Lange

Hjertøya har en unik Schwittershytte, har kunstutstilling og har fått ny natursti i sommer. Øya har en av landets minst brukte offisielle naturiststrender, og en fin badestrand for små barn i en skjermet bukt.

Og Hjertøya har hatt en sommer som ikke har vært den beste når det gjelder antall soldager. Dermed har inntektene til rederiet Hyseskjæret som driver båten Hjertøy (utleid til et driftsselskap) vært dårlig. Og allikevel velger Romsdalsmuseet å stoppe skyssbåtens daglige rutetrafikk innstilt fra sist helg. Samtidig som moldenserne kommer hjem fra ferieopphold og kunne tatt øya si i bruk. Og kunne gitt båten økte inntekter.

Hvor for ikke øke aktvitetstilbudet på Hjertøya i august i stedet for å senke det?

*Arrangere chill-out-party i sommerkveldene.

*Utekonserter (sensommerjazz på holmen).

*Sjørøverdager for barn.

*Sjørøverkarnevalparty for voksne.

Kokkekurs med sjømat. Foto: Odd Roar Lange

*Kokkekurs med sjømat.

*Sjøleir for barn og ungdom i samarbeide med Molde Seilforening.

Og mye mer.

Alt annet enn å stoppe skyssbåten. Som selvsagt kan slå i bordet med dårlig omsetninge og dermed legitimere sesongavslutningen.

Men Hjertøya kan bli stedet som trekker turister i tusentall til Molde hvert år. Men da må venneforeninger, museumsinteresserte og velforeninger slippe å drive øya alene. Det må profesjonelle krefter til.

Hva synes du Hjertøya skal brukes til, forresten?

Badeperle som trenger fornying og nye aktivteter. Foto: Odd Roar Lange

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i Badeferie, Bading, Båtliv, fjord-norge, matogdrikke, mine reisetips, molde, nakenbading, Norgesferie, reiser, Restaurantliv, turisme. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s