91 – Her er tipsene for å unngå turistpolitiet


Synes du Norge har mange lover og regler? Og at det er vanskelig å orientere seg i lovjungelen i ferie-Norge? Da kan disse tipsene være greie å ha med på turen når du drar utenlands.

Det er nettstedet skyscanner.no som har sendt ut denne nyttige (?:-) presseinformasjonen til reiselivsjournalister. Og jeg deler dem gjerne med deg så du unngår trøbbel på din neste utenlandstur.

Reisetipsene har jeg dessverre ikke har fått kvalitetssikret.

For ikke lenge siden introduserte Italia mer enn 150 «offentlige sikkerhetslover», og mange av disse sære lovene ble mottatt med stor overraskelse blant både italienere og turister. En av dem, innført i Vigevano i nærheten av Milano, forbyr folk å sitte i skyggen ved foten av en av byens statuer – et par fikk en overraskende bot på €160 hver da de i et lite øyeblikk slappet av her for å unngå den varme ettermiddagssola. Sist uke rapporterte The Foreign and Commonwealth Office (FCO) at briter bruker tjue minutter lengere på å rengjøre huset sitt før de bestiller flybilletter og drar på ferie, enn på å undersøke lover og regler i landet de skal besøke. 

Det siste man vil møte når man er på ferie er naturligvis lovens lange arm, så ettersom mange destinasjoner verden over nå er strengere med turister som bryter lover lønner det seg å undersøke hva man kan forvente før man reiser. Flysøksiden Skyscanner.no tar en titt på ti av de mest merkelige lovene for å hjelpe deg på vei.

Singapore. For å holde sine gater rene og fine i denne supereffektive byen, bestemte myndighetene i 1992 seg for å forby tyggegummi. Så ta heller et peppermyntedrops for å friske opp pusten etter middagen.

Eraclea, Italia Mange besøker den flotte stranda i Eraclea utenfor Venezia – for å komme seg unna turister og store folkemengder i denne vakre vannbyen. Men det er desverre forbudt å bygge sandslott her, så la barnas spader og bøtter bli liggende på hotellrommet.

Amsterdam, Nederland Et merkelig smutthull i røykeloven betyr at det å røyke tobakk på en offentlig plass, slik som på en kafé, er forbudt i Amsterdam. Men det å røyke cannabis er derimot helt lovlig.

Florida, USA Er du ung, fri og singel, og liker du å hoppe ut av fly på fritiden? Vær forsiktig om du er på ferie i Florida. Her arresteres ugifte kvinner som hopper i fallskjerm på en søndag.

Bedre enn fallskjermhopping. Dansing på dekk. Foto: Odd Roar Lange

Sveits. Sveitserne må ha utmerket kontroll over blæra, fordi i Sveits er det ulovlig å trekke ned på do etter klokken 22 hvis du bor i en leilighet. Det er også forbudt for en mann å stå mens han tisser etter klokken 22 – men vi er litt usikre på hvordan dette kan bevises i retten.

Eboli, Italia Par på bryllupsreise bør unngå å leie bil i Eboli, som ligger sør for Napoli. Her er det å kysse i bilen mens man kjører ulovlig, og bryter du denne loven kan du få bot på opp til €500. Så i Eboli er det nokså enkelt å kysse farvel til feriepengene.

Capri, Italia Lokalbefolkningen i Capri i Nord-Italia setter stor pris på ro og fred. Et par ble nylig arrestert fordi de hadde på seg ‘forstyrrende’ flip-flop sandaler. Det er tydlig at myndighetene i Italia har bestemt seg for å sette foten ned i år.

Alabama, USA Lokalbefolkningen i Alabama ser ut til å ha ‘blind tro’ på sin dyktighet når det gjelder det å kjøre bil, men i denne sør-amerikanske staten er det nå ulovlig for en sjåfør å kjøre bil med bind foran øynene.

Dubai, UAE Med luksuriøse resorter og vakre strender virker det kanskje som om Dubai er den perfekte destinasjonen å fly til om du ønsker å nyte en romantisk ferie, men vær forsiktig – det er ulovlig å kysse på offentlige steder, og mange turister har vært ofre for denne loven i løpet av de siste årene.

Lovlig i Bergen. Men ikke i Dubai. Foto: Odd Roar Lange

South-East Asia Brunei, Indonesia og Malaysias durianfrukt har en utrolig sterk lukt og er det er derfor forbudt å spise denne frukten på mange offentlige steder i Sørøst-Asia. Selv om dette ikke akkurat er en lov, er det for sikkerhets skyld best å unngå å ta med en durianfrukt tilbake på hotellet.

Og så litt plass til reklame, siden de har gitt meg reisetipsene sine:-)

Om Skyscanner:

Skyscanner gir online øyeblikkelig sammenlikning av flypriser. Det betyr med andre ord at vi søker gjennom hundrevis av flyselsskaper og reisebyrå  for å gi deg de beste flyprisene tilgjengelige verden over, inkludert flybilletter til London og flybilletter til Bangkok. Bruk våre verktøy for å finne de billigste dagene å fly på samt de billigste stedene å fly til.

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i matogdrikke, mine reisetips, reise, turisme. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s