100 – Er dette Norges beste gjestehavner?


Båtmagasinet starter årets leserkåring av landets beste gjestehavner. Finalelista er bra, men har også åpenbare mangler.

Etter å ha gjestet et stort antall gjestehavner de siste åra – denne sommeren inkludert – er det all grunn til å gi ros til de åtte på finalelista. De er alle gode kandidater. Men lista burde vært utvidet med minst to til. Slik at det ble ti finalister.

Farsund. Norges beste gjestehavn, synes jeg. Foto Dagbladet/Tore K Haus

Etter min mening burde både Hardbakke i Solund og Finnøy på Romsdalskysten vært med i finaleheatet.

Her er informasjonen om de åtte finalistene, hentet fra Båtmagasinets nyhetsbrev.
Grimstad: Med sitt nye og påkostede kaianlegg, serviceinnstilte personale, god infrastruktur med internett og moderne servicebygg, er gjestehavnen i hjertet av Grimstad en av sørlandskystens beste.
Kalvåg: Et unikt tilbud til turister og båtfolk. Familien Fosse har tatt i bruk hele bygda som gjestehavn – med Knutholmen som naturlig midtpunkt.
Farsund: Har i flere år vist at de setter pris på båtturistene. Ingen havneavgift, gratis rundstykker og fersk lokalavis om morgenen. Lligger sentralt til og har det meste av handlemuligheter i nærheten er enda et pluss.
Rødøy: Malin og Klokkergården har vunnet mange båtfanters hjerte. En perle på Nordlandskysten med lun og velutviklet havn. Her får man dessuten servert gode og tradisjonsbaserte matretter i et genuint miljø.
Hattarvågen: En herlig og rolig annerledeshavn i Ryfylke. Vakre omgivelser med maleren Lars Hetterviks hustufter tilfører stedet en egen dimensjon. Et kumlemåltid på torsdager er obligatorisk.
Bodø: Stor gjestehavn med alle servicetilbud midt i byens hjerte. Den naturlige innfallsporten til nordlandske attraksjoner og kulturskatter som Hamarøy, Lofoten, Saltstaumen og Tranøy.
Tønsberg: Gjestehavn i konstant utvikling for å gi båtfolket det beste. Nye brygger, nytt servicebygg og et bryggemiljø med spennende restauranter og yrende sommerliv i Norges eldste by.
Skjærhalden: Lun og fin havn med stor kapasitet. Spesielt egnet for barnefamilier, med «krabbebrygge» og barneaktiviteter. Egne havneverter som bare vil sine gjester vel.

Her kan du avgi din stemme.

PS: Mine favoritter:

1) Farsund

2) Finnøy

3) Hardbakke

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i Badeferie, Båtliv, fjord-norge, mine reisetips, nakenbading, Norgesferie, reiser, reise, turisme. Bokmerk permalenken.

Ett svar til 100 – Er dette Norges beste gjestehavner?

  1. Hans sier:

    Farsund kommune har fått ny hjemmeside om gjestehavna. Nettsiden kan sees på http://www.norgesbestegjestehavn.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s