99 – En veipølse i slaktetida – hvorfor smaker den ikke bedre?


For den som tilbringer mye tid på veien er det langt mellom høydepunktene matveien. På tide med større fokus på mat hos oktanleverandørene.

Tørrgrillede pølser, varmluftoppblåste boller og sukkerspekket cola. Nei, jeg snakker ikke bare om et gjennomsnitts lunsjmåltid for en ungdomsskoleelev. Jeg tenker på hovedretten fra landets bensinstasjoner. Noen få av dem (oftest plassert ved sentrale rundkjøringer i storbyer) har sørget for godt utvalg av salater, frukt og sunnere matretter. Men disse er et sjeldent syn.

Det er fortsatt en tung eim av frityr, grill og dårlig kaffe hos de fleste som serverer mat og drikke langs norske veier.

Eksempel på mat som IKKE er kjøp på en bensinstasjon. Foto: Odd Roar Lange

Jeg har sans for transportselskapet DHLs matguide, selv om den dessverre bare dreier seg om gode spisesteder langs de største veiene i landet. Jeg liker også De historiske hoteller og spisesteder sin matvei, selv om denne dreier seg om restauranter på høyt nivå og ikke akkurat om de raske serveringsstedene.

Tja... skryte kan de, i alle fall. Men er det nok? Nei. Gi oss varer- gode varer. Foto: Odd Roar Lange

Kiosker på ferjekaiene, rutebilstasjoner og de ordinære bensinstasjonene er dessverre ikke noe å juble over. Eller har du funnet noen som er verd å skryte av? Gjør det gjerne her på bloggen.

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i Bilferie, matogdrikke, mine reisetips, Norgesferie, reiser, reise, Restaurantliv, turisme. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s