101 – Forlater sin kjære for å få fly businessclass


Kunne du tenke deg å forlate din kjære for å få fly på beste klasse på din neste flyreise? Det er det svært mange reisende som kan tenke seg å gjøre. Her er noen gode tips for deg som vil sitte supert på din neste flyreise.

Kampen om å bli oppgradert til businessclass hardner til. Flysøksiden Skyscanner.no har undersøkt hvor langt de reisende er villige til å strekke seg for å oppnå en gratis oppgradering til businessclass på sine flyreiser. Og det er nesten ingen grenser for hvor langt vi vil gå.

Nylige undersøkelser viser at både British Airways og Virgin Atlantic har sett en økning i antall passasjerer som flyr businessklasse. Dette er desverre dårlige nyheter for mange av Skyscanner-brukerne som deltok i en meningsmåling om oppgradering på fly – en veldig forlokkende mulighet som bare er tilgjengelig når få businessklasse-billetter er solgt. 36% avslørte at de har vært så heldige å bli oppgradert en eller flere ganger.

SAS meldte at juli var deres beste måned noensinne med hensyn til kabinfaktor – den lå på over 95 prosent, mens businessklasse hadde en vekst på langrutene på 30 prosent. Norwegian meldte også om en solid økning i passasjertrafikken for juli, men ga oss desverre ingen statistikk i forbindelse med en eventuell økning av antall passasjerer på businessklasse. Norwegian fløy 1 322 696 passajerer i juli måned, noe som er en økning på 274 000 passasjerer, eller 26 prosent, i forhold til samme periode i fjor.

Med flere passasjerer som flyr businessklasse, hva kan passasjerer som flyr økonomiklasse gjøre for å øke sjansen for å bli oppgradert, og hvor lavt vil de synke for å oppnå dette?

Skyscanner-brukere har et utvalg av suksessfulle tips de mener kan skaffe deg en oppgradering, og de tre mest populære er:

  • Kle deg pent/elegant
  • Reis med et skrikende barn
  • Bruk et par krykker

Bortsett fra å spørre brukere som har blitt oppgradert før om tips, ville Skyscanner også vite hva mer enn 1 000 reisende er villige til å gjøre for å oppnå en oppgradering. Selv om de fleste (60%) sier de vil spørre pent om en oppgradering når de sjekker inn, er tanken på det å oppgraderes så attraktiv at hele 3% kaldhjertede brukere er villige til å forlate sin reisepartner om det bare er ett sete ledig på businessklasse. Overraskende er det også at 2% er villige til å separeres fra barna sine. Men en av fem vil heller velge det å kle seg pent for å oppnå en oppgradering.


“Ettersom dårlig seteplass er det som klages mest på blant passasjerer som reiser på økonomiklasse, er jeg ikke overrasket over at tanken på en gratis oppgradering er så attraktiv – men jeg er nokså sjokkert over hvor langt passasjerer er villige til å synke for å oppnå dette; det virker som om det eneste de ikke vil gjøre er å betale!”, sier Kristin Andresson, som er skandinavisk countrymanager for Skyscanner.


Om Skyscanner:
Skyscanner gir online øyeblikkelig sammenlikning av flypriser. Det betyr med andre ord at vi søker gjennom hundrevis av flyselsskaper og reisebyrå  for å gi deg de beste flyprisene tilgjengelige verden over, inkludert  fly til London og  fly til Oslo . Bruk våre verktøy for å finne de billigste dagene å fly på samt de billigste stedene å fly til.

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i mine reisetips, reise, sex og samliv, turisme. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s