111 – Dra til fjells, for en bortgjemt bokfestival


Hvorfor må Fjellitteraturfestivalen arrangeres på «Norges mest bortgjemte sted»? Er det fordi de ikke vil ha deltagere fra annet enn Bergen og Oslo?

Finsehytta. Foto: Den Norske Turistforening

Greit nok at Finse er fin i høstprakt. Men noe sentralt sted for en fjellitteraturfestival er det ikke. Den Norske Turistforening og Forlaget Fri Flyt har etablert Stiftelsen Fjellkultur og arrangerer festivalen på Finse den 15.-17. oktober. For mange er en weekendreise til Finse en hel, liten «amerikareise». Bor du nær Bergensbanen er turen helt ok. Men for andre blir det altfor tidkrevende å komme seg til Finse for en weekend, fordi stedet kun kan nås med tog, sykkel eller til fots (fallskjermhopping er også mulig:-).

Når jeg ser bort fra valg av sted så synes jeg tiltaket er utmerket. De av oss som skriver bøker og reportasjer om fjellturer (og beslektede tema) har behov for faglig påfyll, foredrag, skrive- og fotokurs, fotoutstillinger mm.Det er derfor det er så dumt at ikke festivalen er en flyreise unna.

Når årets festival er over, og festivalen skal evalueres håper jeg at noen bestemmer at festivalen de  kommende årene blir lagt til f.eks. Oslo, Bergen og Trondheim (gjerne på rundgang) slik at det blir lettere atkomst for deltagerne.

Altså: Tommelen opp for festivalen, måtte det bli mange deltagere!

Tommelen ned for valg av sted, det blir for bortgjemt.

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i kultur, matogdrikke, mine reisetips, turisme. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s