112 – Etterlyst: den gode reisehistorien


Hvor ble det av den gode reiseskildringen? Jeg savner boka om Norge som skrives av en observant og dyktig forfatter. Jeg ønsker meg den en moderne «Norge – den nordlige arena».

Dagens reiseforfattere (inkl. undertegnede) nøyer seg med å gi ut faktabaserte reiseguider. Reportasjebøker med fine bilder, stort sett korte tekster, nettsidehenvisninger o.l. Greit nok og populært nok. Og aktuelt for den som kjapt og greit vil ha reisetips fra Norge.

Men hvor ble det av de gode reiseskildringene? Reiser vi for fort? Er det mulig å skrive godt om opplevelser, mennesker, mat og øyeblikkene når reisen foregår med fly eller bil?

Feriedrømmen for mange, men jeg vil heller lese om Norge. PS: Dette er fra Guadeloupe i Karibia. Foto: Odd Roar Lange

Eller er det forfatterene og forlagene som svikter? Den gode reiseskildringen for barn.  Kanske er det den som kan vekke nysgjerrigheten til å reise i eget land, til å oppleve mer enn Tusenfryd, Dyreparken og Hunderfossen (ikke noe galt er sagt om disse attraksjonene:-)

Eller som kan får barn til å ønske seg noe annet enn sydenturer. Jeg tror det er foreldrene som er mest opptatt av antall soltimer når feriemålet bestemmes.

Og hvorfor er det slik at folk som kommer fra Syden har så få historier å fortelle hverandre, mens de som reiser i Norge har så mange..?

Kanskje fordi det skjer mer på og omkring en Turistforeningshytte, i strandkanten, hos bestefar i snekkerboden på hytta enn på bassengkanten i Syden.

Vet du om en annen god reisebok fra og om Norge som vi bør lese? Kom gjerne med forslag her.

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i mine reisetips, reise, turisme. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s