114 – Gratistur med Hurtigruten for kreative hoder


Hurtigruten skal frakte to selunger til Tromsø. Men selene mangler navn. Nå kan du vinne en hurtigrutetur dersom du kommer på det beste navnet.

Her er invitasjonen til konkurransen:

2. september 2010 går to åtte uker gamle selunger om bord i hurtigruteskipet MS Midnatsol i Svolvær. De har booket seg komfortabel dekksplass med basseng, og skal nyte Verdens vakreste sjøreise på tur til Tromsø og sin nye tilværelse som turistattraksjon ved opplevelsessenteret Polaria. Alt de mangler er passende navn.

I juli ble de to steinkobbene Victoria og Lauser i Kabelvåg mødre til to nydelige unger. Allerede 2. september flytter podene ut hjemmefra, klare til sine nye liv i storbyen Tromsø. Alt som gjenstår er å gi de to selungene hvert sitt passende navn. I samarbeid oppfordrer nå Hurtigruten og Polaria alle til å komme med forslag på gode navn til de små. Navnene offentliggjøres og premieres på dåpsdagen 19. september.

Hvert år kommer det steinkobbeunger til verden i Lofotakvariet i Kabelvåg. Det er umulig for alle å bli boende ”hjemme”.

– Det er begrenset med plass i akvariet vårt, og vi må lete etter nye hjem til ungene. Ofte må dyrene reise langt for å komme til sitt nye hjem. Vi er derfor glade for at vi i år kan sende dem til Polaria i Tromsø, slik at vi kan spare dem for en lang reise. Hurtigrutereisen blir en behagelig reise for dem hvor de utsettes lite stress, forteller Harald Strøm ved Lofotakvariet i Kabelvåg.

Steinkobbeungenes nye hjem, opplevelsessenteret Polaria, har til nå kun huset den mer sjeldne arktiske storkobben fra Svalbard. De to selungene går ombord i Svolvær og reiser på første klasse. Toppdekket på MS Midnatsol er for anledningen utstyrt med basseng slik at de riktig kan nyte den fantastiske utsikten.

– Det blir spennende å se hvordan de to artene reagerer på hverandre. Dette er første gang noen forsøker å føre storkobbe og steinkobbe sammen. Storkobbene er rolige og vennlige av natur, så vi ser derfor positivt på møtet mellom de to artene, forteller Geir Stokke, daglig leder ved Polaria.

Søndag 19. september, etter at de to selungene har funnet seg godt til rette i sitt nye hjem, inviterer Hurtigruten og Polaria små og store dyrevenner til dåpen av de to jentene. Seremonien finner sted på Polaria i Tromsø klokka 12.00. Barn opp til 16 år har gratis inngang denne dagen, og de får også gratis is. Voksne kan nyte gratis kaffe.

Om konkurransen:
Alle navneforslag sendes på e-post til seal@hurtigruten.com innen 13.09.2010. Forslagene vurderes av Polaria og Hurtigruten i samarbeid, og utvalgte forslag premieres med en fantastisk hurtigrutereise for to og et familie-årskort på opplevelsessenteret Polaria.

Om steinkobben:
Steinkobben er en av de minste selene i norske farvann og blir rundt 150 cm lange med en vekt på opp mot 100 kg. På verdensbasis antas det å finnes totalt rundt 500 000 steinkobber. De er svært gode svømmere og kan dykke inntil 200 meter dypt og oppholde seg under vann i 30 minutter.

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i mine reisetips, turisme. Bokmerk permalenken.

4 svar til 114 – Gratistur med Hurtigruten for kreative hoder

  1. Skal det være norske eller engelske navn?

  2. Sela og Selina? (Sela er hebraisk og betyr stein, så det budre være passende navn for en steinkobbe…)

  3. langelinjer sier:

    Godt spørsmål. Sel-sagt:-)

  4. Navnene bør være universelle, dvs. kunne uttales på de fleste språk. (Polaria besøkes hvert år av ca 115.000 menneskker fra hele verden.) For å være med i konkurransen må navneforslagene sendes til seal@hurtigruten.com.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s