121 – Ja, vi elsker dette landet


Jeg slår stadig et slag for Norge som ferieland. Fordi det er et land med så mange gode muligheter, så mange hyggelige folk, og fordi det er vårt nærmeste ferieland.

Også søkesiden skyscanner.no har kommet til det samme. Dette skriver de i sin siste pressemelding.

I august bestemte mange nordmenn seg for å ta ferien hjemme i stedet for å reise til utlandet – og dette kan ha mye å gjøre med den flotte livskvaliteten vi har i Norge. Mange turister besøker fortsatt norske fjorder og fjell, men våre skandinaviske naboer er mer populære – i følge statistikk fra flysøksiden Skyskanner.no. Sverige er nummer 22 på lista over verdens mest populære reisemål, mens Danmark er nummer 28 og Norge nummer 30. Når det gjelder våre tre hovedstader ligger Stockholm på en 29. plass, København på en 32. plass og Oslo på en 44. plass.

Fra Blindleia. Foto Odd Roar Lange

En grunn til at Norge er populær blant turister er muligens det at vi står på andreplass på listen over de grønneste og reneste landene i verden. ‘Powered by nature’ er et av Den Norske Turistforenings motto (nå er det riktignok Innovasjon Norge som har det slagordet, min anførsel), og hvis man tar en tur gjennom vårt fjordlandskap skjønner man hvorfor – Norge har en spesiell, unik og ren skjønnhet.

Når det gjelder livskvalitet har vårt flotte miljø kombinert med lav kriminalitet og arbeidsløshet – som blant nordmenn skaper en følelse av tilfredshet og sørger for at det er små forskjeller mellom folk samt lite fattigdom – definitivt en påvirkning på våre bestemmelser om hvor vil skal feriere. Denne livskvaliteten er også tydelig for turister, og kan være en annen grunn til at de liker å besøke Norge.

Nordmenns mest populære reisemål i august var:

1              Norge
2              Storbritannia
3              Spania
4              Tyskland
5              USA

*Statistikken er basert på antall flysøk fra norske avganger på Skyscanner.no i august 2010.

Det er kanskje ikke et sammentreff at de fire andre landene på denne lista er blant verdens topp 10 mest besøkte land – og at disse landene også har en livskvalitet lik Norges.

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i Badeferie, mine reisetips, Norgesferie, reiser, turisme. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s