124 – Høy festival – stor misunnelse


Norge er full av festivaler. De fleste om sommeren. Om høsten er det flere festivaler jeg gjerne skulle besøkt – og Fjellitteraturfestivalen er en av dem. Her er programmet som ble lagt ut i dag.

Jeg har tidligere på denne reisebloggen skrevet om min irritasjon over at festivalen er lagt til Finse. Utilgjengelig sted for mange. Nå skal jag la det ligge, for jeg er egentlig veldig misunnelig på dem som kan dra til fjells denne helga 15.-17. oktober.

Her er et par-tre høydepunkt: Stein P. Aasheim kom med sin første bok i 1968. Lærer bort noen triks. Kit-Fai Næss var gift med Arne Næss (sr) og forteller om livet med ham… blir nok en eksentrisk opplevelse.

Mens Norges første kvinnelige Mount Everestbestiger, Randi Skaug, kommer med ny turbok fra Norge denne høsten. I tillegg er det skrivekurs, fotokurs, lesing, turer mm. Kanskje en smule dristig med utendørsprogram så seint på året. Men det kan, med godt vær, bli årets største opplevelse.

Rauma kommune arrangerer fjellfestival, Nesset og Molde arrangerer Bjørnsonfestival. Hvorfor slår de seg ikke sammen? Og lager en egen fjellbokfestival i lavlandet. Det hadde vært saker. Med både bilvei, flyplass og jernbanekommunikasjon helt frem til bokhylla.

Reklamer

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i mine reisetips, turisme. Bokmerk permalenken.

2 svar til 124 – Høy festival – stor misunnelse

  1. Lars Erik Sira sier:

    Fint på Finse, men ikke veldig tilgjengelig. Skulle gjerne vært der, men Trondheim-Finse t/r høres både tidkrevende og dyrt ut. Rauma derimot, det hadde vært saker.

  2. Vi får slå et slag for det. Tar det opp med turistsjefen. Og Stein P. bor jo rett borti gata:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s