70 – Når du må krabbe hele veien hjem


Krabbesesongen er i full gang. Familien jeg møtte ved Finnøy gjestehavn hadde kurven full. Men kan du reglene for krabbefangst?

Tre teiner - en natt i sjøen. Og vips...

  • Du kan benytte inntil 20 krabbeteiner.
  • Krabbeteiner skal merkes tydelig med navn og adresse.
  • Krabbeteiner som er satt ut på strekningen mellom svenskegrensen og til og med Tysfjord kommune i Nordland fylke skal ha minst én sirkelformet fluktåpning på hver side av redskapet. Fluktåpningen skal ha en diameter på minst 80 millimeter. Åpningen skal være plassert så langt nede på krabbeteinen at det skal være lett for hummeren å komme seg ut av teinen.
  • På strekningen mellom svenskegrensen og Varnes fyr på Lista er det satt en minimumsdybde for setting av krabbeteiner på 25 meter fra og med 1. desember til og med 1. oktober klokken 08.00.I resten av landet er det ikke satt en minimumsdybde.
  • Minstemål på krabbe (målt ved skallets største bredde):
Nord for Rogaland: 13 cm
Rogaland til svenskegrensen 11 cm

Små krabbefiskere - store gleder. Og litt angst...

Om toppenavnorge

Journalist og forfatter. Skriver om reiseliv, friluftsliv, båt, seiling og lignende. Holder også foredrag om disse temaene og om sosiale medier.
Dette innlegget ble publisert i fjord-norge, fritidsfiske, matogdrikke, mine reisetips, Norgesferie, reiser, turisme. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar